Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|„Bigbank“ obligacijos sulaukė penkis kartus daugiau investuotojų

„Bigbank“ obligacijos sulaukė penkis kartus daugiau investuotojų

Vasario 10 d., penktadienį, baigėsi viešas „Bigbank“ subordinuotų obligacijų siūlymas, kurio paklausa buvo viršyta daugiau nei penkis kartus, o bendra emisijos apimtis išaugo iki 15 mln. eurų. Jau šį penktadienį, vasario 17 d. Talino „Nasdaq“ biržoje prasidės prekyba naujomis „Bigbank“ obligacijomis.

„Džiaugiuosi, kad Estijos, Latvijos ir Lietuvos investuotojai bei kapitalo rinkos pastebėjo mūsų pasiekimus ir tiki mūsų sėkme, kurią patvirtina ir penkis kartus viršyta viešo obligacijų siūlymo apimtis. Bankas „Bigbank“, turėdamas didelę kapitalo grąžą, pastaraisiais metais buvo vienas sparčiausiai augančių bankų Estijoje, todėl nesustosime ir toliau vadovausimės atnaujinta veiklos strategija“, – sako banko valdybos pirmininkas M. Länts.

Anot jo, 15 mln. eurų siekianti obligacijų apimtis padės įvykdyti praėjusių metų pabaigoje finansinės priežiūros institucijos nustatytus papildomus kapitalo reikalavimus ir įgyvendinti augimo planus tiek būsto paskolų, tiek įmonių finansavimo srityse.

„Tai padės sudaryti stiprią konkurenciją stambiems bankams Baltijos šalyse pastaruosiuose sektoriuose ir taps rimtu postūmiu sėkmingai didinant mūsų verslo apimtis bei rinkos dalį“, - pažymėjo jis dėkodamas visiems investuotojams, dalyvavusiems viešajame subordinuotų obligacijų siūlyme už pasitikėjimą banko strategija ir augimo perspektyvomis.

Iš viso banko obligacijų siūlyme dalyvavo 1887 investuotojai, kurių bendra pasirašyta subordinuotų obligacijų suma pasiekė apie 26,8 mln. eurų.

Per viešą obligacijų platinimą „Bigbank“ pasinaudojo galimybe padidinti pasiūlymo apimtį iki 10 000 obligacijų, dėl to bendra jo emisijos apimtis nuo 5 mln. eurų išaugo iki 15 mln. eurų. Taip buvo įvykdyta visa 2022 m. rudenį pradėta 35 mln. eurų vertės neužtikrintų subordinuotų obligacijų programa.

Jau artimiausiu metu bus žengtas kitas „Bigbank“ kapitalo didinimo programos žingsnis – neviešas AT1 obligacijų siūlymas, kuris bus prieinamas tik profesionaliems investuotojams. Šios obligacijos negalės būti įtrauktos į vertybinių popierių biržą.

„Bigbank“ valdyba nusprendė pasibaigusio viešo siūlymo subordinuotas obligacijas tarp investuotojų paskirstyti vadovaujantis šiais principais:

  • Visus investuotojų investicinių vienetų pirkimo dokumentus iki 10 tūkst. eurų pilnai tenkinti;
  • „Bigbank“ grupei priklausančių įmonių darbuotojams, valdybų ir stebėtojų tarybų nariams skirti 100 proc. jų pasirašytos apimties;
  • Investuotojams skirti 32,7 proc. jų pasirašytos sumos, viršijančios 10 tūkst. eurų.

Banko siūlymas įsigyti obligacijų apėmė antrą „Bigbank“ sukurtos neužtikrintų subordinuotų obligacijų programos serijos dalį. Ji buvo sudaroma remiantis Estijos finansų priežiūros institucijos 2022 m. rugsėjo 5 d. patvirtintu subordinuotų obligacijų programos baziniu prospektu. Viešo akcijų platinimo metu „Bigbank“ siūlė iki 5 000 neužtikrintų subordinuotų obligacijų pavadinimu „EUR 8.00 % Bigbank subordinated bond 23-2033“, kurių kiekvienos nominalioji vertė yra 1 000 eurų, kurių išpirkimo data numatyta 2033-02-16 bei už kurias bus mokama fiksuota 8 proc. metinė palūkanų norma, mokant ją kas ketvirtį (pirmasis palūkanų mokėjimas bus atliktas 2023 m. gegužės 16 d.). Vadovaujantis prospektu, „Bigbank“ turėjo teisę viršijus obligacijų įsigyjimo paklausai padidinti emisijos apimtį iki 15 000 obligacijų. Viešas siūlymas buvo vykdomas Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Obligacijos į investuotojų vertybinių popierių sąskaitas bus pervestos arba 2023 m. vasario 16 d., kai kartu prasidės pirmoji jų prekybos „Nasdaq“ Talino vertybinių popierių biržos Baltijos obligacijų sąraše diena, arba 2023 m. vasario 17 d.

„Bigbank“ savo veiklą vykdo devyniose Europos šalyse, turi 131 000 aktyvių klientų ir daugiau nei 500 darbuotojų.

2022 m. liepos 1 d. kredito reitingų agentūra „Moody’s“ suteikė „Bigbank“ banko indėliams užsienio ir vietos valiuta ilgalaikėje reitingų skalėje Baa3 reitingą ir Prime-3 reitingą trumpalaikėje reitingų skalėje. 

Dėl papildomos informacijos kreipkitės į:

Argo Kiltsmann
Valdybos narys
Tel: +372 53 930 833
el.p.: [email protected]

www.bigbank.ee  

Svarbi informacija

Šis pranešimas yra vertybinių popierių reklama, kaip apibrėžta 2017 m. birželio 14 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente Nr. 2017/1129/ES ir nėra pasiūlymas parduoti „Bigbank“ neužtikrintas subordinuotas obligacijos ar raginimas įsigyti subordinuotas obligacijas. Prieš priimdami sprendimą investuoti prašome susipažinkite su prospektu ir prospekto santrauka ir, jei būtina, pasitarkite su ekspertu. Kiekvienas investuotojas sprendimą, ar investuoti, turėtų priimti tik remdamasis prospekte arba jo santraukoje pateikta informacija. Finansų priežiūros institucijos išduotas prospekto patvirtinimas nėra laikomas rekomendacija įsigyti „Bigbank“ neužtikrintų subordinuotų obligacijų.

Šiame pranešime esanti informacija nėra skirta tiesiogiai ar netiesiogiai, visa ar dalimis, skelbti, platinti ar perduoti JAV, Kanadoje, Honkonge, Japonijoje, Singapūre, Pietų Afrikoje ar bet kurioje kitoje šalyje arba bet kokiomis aplinkybėmis, kur tokios informacijos paskelbimas, dalijimasis ja ar jos perdavimas būtų laikomas neteisėtu. „Bigbank“ neužtikrintos subordinuotos obligacijos bus viešai siūlomos tik Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Subordinuotų obligacijų pardavimas ar siūlymas nebus vykdomas jokioje jurisdikcijoje, kur toks siūlymas, kvietimas ar pardavimas būtų laikomas neteisėtu, netaikant teisinių išimčių ar apribojimų.