Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|Bigbank pelnas pirmą šių metų pusmetį išaugo 29 %

Bigbank pelnas pirmą šių metų pusmetį išaugo 29 %

Pastarasis metų pusmetis nebuvo lengvas tiek prasidėjusio karo Ukrainoje, tiek energetikos krizės prasme, tačiau estiško kapitalo bankas Bigbank jį išgyveno pakilime. Banko pelnas antrąjį metų ketvirtį išaugo iki 7,7 mln. eurų. – banko turto vertė šoktelėjo net 13 proc. ir šiuo metu sudaro 1,435 mlrd. eurų. Banko duomenimis, tokius antrojo ketvirčio rezultatus lėmė sparčiai augančios vartojimo paskolų apimtys (+10,9 proc.) ir indėliai (+15 proc.), lyginant juos su pirmuoju metų ketvirčiu.

Bigbank valdybos pirmininko Martin Länts teigimu, nepaisant nestabilios situacijos Europoje, didėjančių energetikos kainų, karo Ukrainoje - dėl plataus produktų pasirinkimo ir patrauklios kainodaros bankui pavyko padidinti užimamą rinkos dalį ir toliau tvirtai augti.

„Laikas pilnas įtampos, tačiau radome būdą, kaip suvaldyti sąnaudas ir padidinti pajamas – pirmąjį metų pusmetį grynasis pelnas augo 29 proc. iki 14,1 mln. eurų“, – teigia M. Länts.

Anot jo, praeitą mėnesį tarptautinės reitingų agentūros „Moody’s“ suteiktas investicinio lygio reitingas bankui Bigbank yra vienas reikšmingiausių pastarojo pusmečio įvykių.

„Šis įvertinimas dabartiniams mūsų indėlininkams ir partneriams yra Bigbank veiklos modelio ir produktų portfelio kokybės garantas. Taip pat jis itin reikšmingas mūsų tarptautinei plėtrai“, – sako valdybos pirmininkas.

Pastarojo pusmečio rezultatai rodo, kad antrąjį šių metų ketvirtį Bigbank paskolų įmonėms portfelis, lyginant su pirmuoju šių metų ketvirčiu, išaugo 53,9 mln. eurų arba 19,8 proc.

Tokį augimą iš esmės lėmė Estijoje ir Lietuvoje suteiktos investicinės paskolos komercinio nekilnojamo turto įsigijimui bei paskolos žemės ūkio ir miškininkystės sektoriams. Lyginant su antruoju praėjusių metų ketvirčiu, naujų įmonių paskolų ir lizingo apimtys išaugo 82 proc. ir siekė 99,1 mln. eurų.

Tuo tarpu paskolų privatiems asmenims portfelis reikšmingai padidėjo dėl būsto paskolų apimčių augimo. Pirmąjį 2022 m. pusmetį Bigbank suteikė 3,5 karto daugiau būsto paskolų nei tokiu pat metu jų buvo suteikta pernai. Antrąjį ketvirtį taip pat reikšmingai išaugo Estijoje suteiktų būsto paskolų, išduotų pagal specialų grąžinimo grafiką, dalis. Pavyzdžiui, birželį kas ketvirtas paskolos gavėjas pirmenybę teikė specialiam grąžinimo grafikui, leidžiančiam būsto paskolos pagrindinės sumos mokėjimą atidėti iki 20 metų.

Sparčiai augant Bigbank bendrovei, atitinkamai išaugo ir darbuotojų skaičius. Šiuo metu Bigbank įmonių grupėje dirba apie 500 žmonių. Per pastarąjį pusmetį darbuotojų skaičius išaugo 7 proc.