Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|„Bigbank“ pernai augo 50 %

„Bigbank“ pernai augo 50 %

Remiantis neaudituotais 2022 m. ketvirtojo ketvirčio ir 12 mėnesių finansiniais rezultatais, specializuotas bankas „Bigbank“ per praėjusius metus padidino savo paskolų portfelį 50 proc., o indėlių – 52 proc., bankas užsitikrino iki 17 proc. siekiančią nuosavo kapitalo grąžą.

Pasak „Bigbank“ valdybos pirmininko Martin Länts, praėjusių metų finansiniai rezultatai, nepaisant sudėtingos ekonominės aplinkos, yra solidūs, patvirtinantys banko augimą.

„Beveik prieš metus, kovo 18 d., „Bigbank“ paskolų portfelis viršijo milijardo eurų ribą, o už kelių dienų, kovo 23 d., šią ribą viršijo ir indėlių portfelis. 2022 m. „Bigbank“ grynasis pelnas pasiekė 33,7 mln. eurų, o nuosavo kapitalo grąža – 17 proc. Kaip svarbiausią praėjusių metų įvykį išskirčiau „Bigbank“ išleistų obligacijų įtraukimą į „Nasdaq Tallinn Baltijos“ obligacijų sąrašą, dėl ko įgijome listinguojamos bendrovės statusą“, - apibendrindamas praeitus veiklos metus bankui sakė Martin Länts.

Bendrasis „Bigbank“ paskolų portfelis 2022 metais išaugo iki rekordinio 1,36 mlrd. eurų ir padidėjo 452 mln. eurų (+50 proc.). Būsto paskolų portfelis išaugo daugiau nei tris kartus – nuo 72 mln. eurų 2021 metų pabaigoje iki 225 mln. eurų. Verslo paskolų portfelis išaugo daugiau nei dvigubai – nuo 228 mln. eurų 2021 metų pabaigoje iki 473 mln. eurų. Vartojimo paskolų portfelis, palyginti su praėjusiais metais, nuo 56 mln. eurų augo iki 659 mln. eurų.

Žymų „Bigbank“ paskolų portfelio augimą paskatino indėlių portfelio padidėjimas. Bendras indėlių portfelis per metus išaugo iki 1,37 mlrd. eurų ir padidėjo 469 mln. eurų (+52 proc.). Labiausiai augo taupomieji indėliai, per metus padidėję 281 mln. eurų (+82 proc.) iki 622 mln. , tuo tarpu terminuotųjų indėlių portfelis padidėjo 189 mln. eurų (+34 proc.) iki 746 mln. eurų.

2022 metų paskutinį metų ketvirtį „Bigbank“ uždirbo 12,5 mln. eurų grynojo pelno, o tai yra 24 proc. daugiau nei buvo tuo pačiu laikotarpiu 2021 metais. Bendras banko 2022 metų pelnas augo iki 33,7 mln. eurų ir yra 0,6 mln. eurų didesnis (+2 proc.) nei buvo užpernai.

Nepaisant Rusijos karinės agresijos Ukrainoje grėsmės geopolitinei situacijai ir didėjančios infliacijos, galėjusios lemti sumažėjusį vartotojų pasitikėjimą, „Bigbank“ paskolų portfelio kokybė nepablogėjo – klientai vėluojantys atlikti paskolos įmokas daugiau nei 90 dienų sudarė tik 1,1% nuo bendro paskolų portfelio.

„Bigbank“ AS (www.bigbank.ee) yra Estijos kapitalo bankas, kurio specializacija – paskolos ir indėliai privatiems ir verslo klientams. Bankas teikia paskolas ir turi filialus Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Bulgarijoje, taip pat priima indėlius Austrijoje, Vokietijoje ir Nyderlanduose. Bendras „Bigbank“ balansas viršija 1,5 milijardo eurų.

Papildoma informacija:

Martin Länts

„Bigbank“ valdybos pirmininkas

[email protected]