Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|„Bigbank“ uždirbo 51 % daugiau

„Bigbank“ uždirbo 51 % daugiau

Estiško kapitalo bankas, veikiantis ir Lietuvos rinkoje, „Bigbank“ pirmą ketvirtį uždirbo 9,6 mln. Eur grynojo pelno, arba 51 % daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Pirmo ketvirčio grynosios palūkanų pajamos, palyginti su laikotarpiu prieš metus, augo 18 %, iki 22,5 mln. Eur.

Grynosios komisinių pajamos augo 11 %, iki 2 mln. Eur.

Per pirmą ketvirtį paskolų portfelis padidėjo 5 %, iki 1,4 mlrd. Eur. Būsto kreditų portfelis per ketvirtį paaugo 10 %, iki 246 mln. Eur. Verslo paskolų portfelis augo 9 %, iki 513 mln. Eur. Vartojimo paskolų portfelis augo 2 %, iki 674 mln. Eur.

Per ketvirtį suformuota 3,9 mln. Eur atidėjinių, 0,1 mln. Eur daugiau nei prieš metus.

Indėlių portfelis per ketvirtį paaugo 10 %, iki 1,5 mlrd. Eur.

Per pirmą ketvirtį „Bigbank“ sugeneravo 18 % kapitalo grąžą.

„Pagal pirmo ketvirčio duomenis viskas yra gerai su „Bigbank“ finansiniais rezultatais ir mūsų paskolų bei indėlių portfelių augimu. Nepaisant nepastovių išorinių sąlygų ir tebesitęsiančio palūkanų normų kilimo, nematome įsiskolinusiųjų skaičiaus padidėjimo ar paskolų apimties sumažėjimo“, – rezultatų pranešime cituojamas Martinas Lantsas, „Bigbank“ valdybos pirmininkas.

Estiško kapitalo bankas be Estijos turi padalinius Suomijoje, Švedijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Bulgarijoje.

Lietuva yra antra svarbiausia rinka, kurioje bankas turi 34 % paskolų portfelio, arba 481,9 mln. Eur.

Pagal sutarčių skaičių pirmo ketvirčio pabaigoje iš 122.000 kredito sutarčių, daugiausiai, 42.000 buvo sudaryta Lietuvoje.