Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|„Bigbank“ vienam didžiausių pasaulyje vandenlenčių parkui prie Palangos suteikė 2,3 mln. eurų paskolą

„Bigbank“ vienam didžiausių pasaulyje vandenlenčių parkui prie Palangos suteikė 2,3 mln. eurų paskolą

Estijos kapitalo bankas „Bigbank“ vandenlenčių parkui „313 cable park“, esančiam prie Palangos, Kretingos rajone, suteikė 2,3 mln. eurų paskolą – refinansavo 2,1 mln. eurų suteiktą paskolą anksčiau ir suteikė papildomą 200 tūkst. eurų finansavimą per pandemiją pradėtai parko plėtrai.

Deividas Žukas, „Bigbank“ verslo paskolų skyriaus vadovas teigia, kad vandenlenčių sporto pramogų parkas kaip verslo modelis yra naujas, tačiau perspektyvus bei augantis, kas ir lėmė banko sprendimą.

„313 cable park“ veikia nuo 2018 metų. Finansinė istorija, pajamų diversifikacija, sukaupta patirtis bei užsitarnautas vieno didžiausio vandenlenčių parko pasaulyje vardas neleidžia suabejoti šio verslo subjekto perspektyva. Juolab kad šio parko pajamos bei užimtumas kasmet augo. Tai geriausiai patvirtina gana didelį vandenlenčių sporto potencialą Lietuvoje“,– sako ekspertas.

Prie Palangos įsikūręs vandenlenčių parkas siūlo ne tik vandenlenčių sporto pramogas, bet teikia ir daugiau paslaugų. Parke veikia „Cable College“ mokykla, baras, siūlomos apgyvendinimo paslaugos.

„Parkas taip augina ir plečia savo bendruomenę, teikdamas paslaugas ne tik profesionalams, bet ir norintiems išbandyti šią sporto rūšį naujokams“, – sako D. Žukas.

Jis taip pat pažymi, kad bankas suteikė lanksčias, pagal verslo modelį ir specifiką, atitinkančias sutarties sąlygas.

„Didžioji dalis pardavimų vyksta nuo birželio iki rugsėjo mėnesio, kada yra šilčiausia. Orams vėstant, nuo rudenio, pajamos nuosekliai pradeda mažėti. Dėl šios priežasties paskolos grąžinimo grafiką turėjome pritaikyti pagal įmonės sezoniškumą ir gaunamas pajamas. Paskola yra grąžinama tik vasaros laikotarpiu, o likusiais kitais mėnesiais yra mokamos palūkanos“, – pasakoja „Bigbank“ atstovas.

Vienas iš „313 cable park“ įkūrėjų, Martynas Šlikas, pažymėjo, kad bendradarbavimą su „Bigbank“ lėmė pasiūlytos geros refinansavimo sąlygos, mokamos mažesnės palūkanos bei sudarytas patogus jų mokėjimo grafikas.

„Lankstumas – mums labai svarbus. Galėsime ne tik lengvai padengti kreditą, bet ir pasirengti ateinantiems plėtros etapams, kai toks poreikis kils ateityje. Šiuo metu parko infrastruktūra tenkina vandenlenčių sporto bendruomenės poreikį Lietuvoje, tačiau daug dirbam su vandenlenčių sporto populiarinimu Lietuvoje ir „313 cable park” žinomumo didinimu užsienyje. Siekiame būti vasaros kryptimi daugeliui pasaulio šalių, iš kurių kasmet atvyksta daug vandenlenčių sporto entuziastų į Lietuvą“, – sako M. Šlikas.

Lietuvoje įkurtas „313 cable park“ susilaukė itin daug tarptautinio dėmesio, kai 2021 metų gale įtakingo „Wakeboarding Magazin“ leidinio organizuotose rinkimuose vandenlenčių sporto profesionalų ir šios sporto šakos specialistų buvo įvertintas geriausiu parku pasaulyje.

„Esame vienintelis parkas pasaulyje, kuriame yra įrengtos trys „Sesitec“ gamintojo sistemos besisukančios ratu. Turime unikalų konceptą, kur visi trys ratai suskirstyti pagal lygius: vienas yra skirtas naujokams, antras – pažengusiems, o trečias – profesionalams. Todėl kiekvienas pagal savo lygį gali naudotis šiomis sistemomis ir nevaržomai pramogauti bei tobulėti“, – pasakoja vienas iš vandenlenčių parko Palangoje įkūrėjų.

Jis priduria, kad nemažą jų parko sėkmės dalį sudaro „Cable College“ mokykla, kurioje vien pernai norinčių mokintis ar tobulėti vandenlenčių sporte sulaukta apie 800 suaugusių ir apie 300 vaikų studentų.

„Savo mokykloje turime patyrusius trenerius, kurie suteikia visą reikalingą informaciją apie vandenlenčių sportą nuo naujoko iki pažengusio. Tokių mokyklų pasaulyje nėra daug. Tikimės, kad šį sportą pamėgs ir atras kuo daugiau žmonių, tad ir išsikėlėme tikslą auginti vandenlenčių sporto entuziastą nuo pat vaikystės. Galime pasidžiaugti, kad kone visiems pavyksta greitai išmokti valdyti vandenlentę ir tai tampa jų laukiamiausia vasaros pramoga“, – sako M. Šlikas.

Pagal pasirašytą tarpusavio sutartį „Bigbank“ paskola leis užbaigti pradėtą parko plėtrą, įrengti papildomą apgyvendinimo kompleksą jo lankytojams bei sukurti papildomų pramogų.