Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|Bigbank viešas neužtikrintų subordinuotų obligacijų siūlymas – viršytas du kartus

Bigbank viešas neužtikrintų subordinuotų obligacijų siūlymas – viršytas du kartus

2022 m. rugsėjo 16 d. pasibaigusio Bigbank neužtikrintų subordinuotų obligacijų viešo platinimo bazinė apimtis buvo viršyta daugiau nei du kartus ir bendrai sieks 20 mln. Prekyba obligacijomis Nasdaq Talino vertybinių popierių biržoje turėtų prasidėti 2022 m. rugsėjo 22 d., jau šį ketvirtadienį.

Bigbank siūlyme dalyvavo 1610 investuotojų, kurių pasirašytų subordinuotų obligacijų bendra suma išaugo iki maždaug 22,8 mln. eurų. Siūlymo metu Bigbank pasinaudojo galimybe jo apimtis padidinti iki 10 000 obligacijų, dėl to bendra platinimo apimtis augo nuo 10 mln. eurų iki 20 mln. eurų.

Martinas Läntsas, Bigbank valdybos pirmininkas, padėkojo visiems investuotojams, dalyvavusiems viešajame obligacijų siūlyme, už pasitikėjimą Bigbank strategija ir augimo perspektyvomis.

„Džiaugiuosi, kad ne tik teikiame paskolas ir indėlius Estijos žmonėms ir įmonėms, bet ir galime prisidėti prie vietinės kapitalo rinkos plėtros bei naujų investavimo galimybių investuotojams“, – pažymėjo jis.

„20 milijonų eurų papildomo kapitalo padės įgyvendinti mūsų augimo planus, tiek būsto paskolų srityje, tiek finansuojant verslo bendroves. Šiuose sektoriuose norime suteikti stiprią konkurenciją dideliems universaliems bankams Baltijos šalyse, per tai pelningai auginti savo verslo apimtis ir rinkos dalį“, – pridūrė Martinas Läntsas.

Bigbank valdyba subordinuotas obligacijas nusprendė paskirstyti investuotojams pagal šiuos principus:

•  Visų investuotojų pasirašymo pavedimai iki 10 000 eurų buvo visiškai patenkinti;

• Bigbank grupei priklausančių įmonių darbuotojams, valdybų ir stebėtojų tarybų nariams skirta 100 proc. jų pasirašytos apimties;

• Investuotojams, kurių pasirašymo apimtys buvo didesnės nei 10 000 eurų, skiriama 81,1% jų pasirašytos sumos;

Tai buvo pirmoji Bigbank naujai sukurtos subordinuotų neužtikrintų obligacijų platinimo programos dalis, kuri buvo vykdoma pagal Estijos Finansų priežiūros tarnybos 2022-09-09 įregistruotą pagrindinį subordinuotųjų obligacijų programos prospektą. Viešo platinimo metu Bigbank pasiūlė iki 10 000 neužtikrintų 1000 eurų nominalios vertės subordinuotų obligacijų „8,00 - 2032 Eur“, kurių išpirkimo data numatyta 2032-09-21 bei už kurias bus mokama fiksuota 8% metinė palūkanų norma, mokant ją kas ketvirtį. Pasiūlymas galiojo Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Obligacijų platinimo metu, Bigbank patarėjas teisės klausimais buvo Ellex Raidla Advokaadibüroo, o finansų patarėjas – Redgate Capital.

Obligacijos į investuotojų vertybinių popierių sąskaitas bus pervestos maždaug 2022 m. rugsėjo 21 d., o pirmoji jų prekybos Nasdaq Talino vertybinių popierių biržos Baltijos obligacijų sąraše diena yra 2022 m. rugsėjo 22 d.

Bigbank yra Estijos komercinis bankas, kurio specializacija yra paskolos tarptautinėse rinkose, 2021 m. banko balanso apimtys viršijo milijardą eurų.

Svarbi informacija

Šis pranešimas yra vertybinių popierių reklama, kaip apibrėžta 2017 m. birželio 14 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente Nr. 2017/1129/ES ir nėra pasiūlymas parduoti „Bigbank“ neužtikrintas subordinuotas obligacijos ar raginimas įsigyti subordinuotas obligacijas. Prieš priimdami sprendimą investuoti prašome susipažinkite su prospektu ir prospekto santrauka ir, jei būtina, pasitarkite su ekspertu. Kiekvienas investuotojas sprendimą, ar investuoti, turėtų priimti tik remdamasis prospekte arba jo santraukoje pateikta informacija. Finansų priežiūros institucijos išduotas prospekto patvirtinimas nėra laikomas rekomendacija įsigyti „Bigbank“ neužtikrintų subordinuotų obligacijų.

Šiame pranešime esanti informacija nėra skirta tiesiogiai ar netiesiogiai, visa ar dalimis, skelbti, platinti ar perduoti JAV, Kanadoje, Honkonge, Japonijoje, Singapūre, Pietų Afrikoje ar bet kurioje kitoje šalyje arba bet kokiomis aplinkybėmis, kur tokios informacijos paskelbimas, dalijimasis ja ar jos perdavimas būtų laikomas neteisėtu. „Bigbank“ neužtikrintos subordinuotos obligacijos bus viešai siūlomos tik Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Subordinuotų obligacijų pardavimas ar siūlymas nebus vykdomas jokioje jurisdikcijoje, kur toks siūlymas, kvietimas ar pardavimas būtų laikomas neteisėtu, netaikant teisinių išimčių ar apribojimų.