Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|Finansiniai rezultatai: Bigbank turtas pirmą kartą viršijo 1 mlrd. eurų

Finansiniai rezultatai: Bigbank turtas pirmą kartą viršijo 1 mlrd. eurų

Bigbank turtas pasiekė 1,019 mlrd. eurų. 2021 m. trečiąjį ketvirtį bendrovė uždirbo 12 mln. eurų grynojo pelno - 94 proc. daugiau nei tuo pačiu metu 2020 metais.

Pasak Bigbank valdybos pirmininko Martin Länts, teigiamos įtakos rezultatams turėjo geresnė ekonominė situacija, augantis susidomėjimas verslo paskolomis ir sėkmingos investicijos.

"Trečiąjį ketvirtį paskolų verslui portfelis lyginant su ankstesniais metais išaugo 28,5 proc. O naujų paskolų skaičius išaugo net 200 proc.", - teigė M. Länts.

„Bigbank paskolų verslui apimtys augo visuose sektoriuose tiek Estijoje, tiek Latvijoje, tiek Lietuvoje. Labiausiai augo ilgalaikio komercinio nekilnojamojo turto ir žemės ūkio investicinių paskolų apimtys - jų dalis sudarė beveik pusę visų  suteiktų paskolų. Tai sektoriai, kuriems skiriame didžiausią dėmesį ir esame pasirengę pasiūlyti geriausias sąlygas rinkoje - ilgesnį paskolų terminą ir mažą palūkanų normą , o tai sudaro prielaidas ir tolimesniam sparčiam mūsų paskolų portfelio augimui", - pridūrė M. Länts.

Lyginant su 2020 m. trečiuoju ketvirčiu, šiais metais Bigbank privačių klientų paskolų portfelis išaugo 29 proc. "Šiemet Baltijos šalyse pradėjome siūlyti būsto paskolas. Didelė būsto paskolų paklausa ir patraukli kaina turėjo didžiausią įtaką privačių klientų paskolų portfelio augimui", - aiškino M. Länts.

Tuo tarpu naujų vartojimo paskolų privatiems klientams pardavimai per metus padidėjo 24 proc. "Savo klientams Estijoje pažadėjome geriausias sąlygas rinkoje ir pradėjome jiems siūlyti geriausios kainos garantiją", - džiaugėsi valdybos pirmininkas.

Bigbank AS yra Estijos kapitalo bankas, kurio specializacija - paskolos ir indėliai privatiems ir verslo klientams. Bankas teikia paskolas ir turi filialus Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Bulgarijoje, taip pat priima indėlius Austrijoje, Vokietijoje ir Nyderlanduose.