Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|Paskola – puikus sprendimas norintiems greičiau atnaujinti arba įsirengti būstą

Paskola – puikus sprendimas norintiems greičiau atnaujinti arba įsirengti būstą

Būsto remonto gali prireikti dėl įvairiausių priežasčių – norint atnaujinti namus dėl natūralaus nusidėvėjimo ar keisti išplanavimą, atsiradus naujiems poreikiams, o gal reikia įsirengti naujai įsigytą būstą. Nepriklausomai nuo to, kokios aplinkybės lemia poreikį pradėti namo, kotedžo ar buto remonto darbus, juos lydi ne tik malonus kūrybinis procesas, bet ir iššūkiai. Nėra taip paprasta surasti patikimus meistrus, iš gausios pasiūlos išsirinkti kokybiškas ir jūsų lūkesčius atitinkančias medžiagas ar suvaldyti remonto darbų sąmatą, kad ši neviršytų numatyto biudžeto.

Remonto darbai prasideda nuo tikslų išsikėlimo

Pirmasis žingsnis link lūkesčius atitinkančio namų atnaujinimo arba įrengimo, žinoma, yra aiškus savo tikslų, poreikių bei prioritetų įvardijimas. Konkretus siekių įvardijimas padės užtikrinti sklandesnę darbų eigą bei tikslesnį išlaidų planavimą.

Net darant kosmetinį remontą pravartu aiškiai nuspręsti, ar siekiama sukurti patrauklesnį namų interjerą, ar užtikrinti didesnį komfortą, įgyvendinant funkcionalesnius sprendimus. Išties, visai kitokie sprendimai reikalingi sumanius atnaujinti nebepatraukliai atrodančias duris, arba siekiant geresnės garso izoliacijos vaikų kambaryje ar namų ofise.

Ruošiantis kapitaliniam remontui arba naujo būsto įrengimui kyla dar daugiau klausimų. Svarbu turėti aiškią namų viziją bei sau įsivardinti dalykus, dėl kurių neketinate daryti kompromisų ir numatyti, kur galima rasti lengviau įgyvendinamų ar pigesnių sprendimų. Mėgstantys ruošti maistą turėtų skirti ypatingą dėmesį virtuvės erdvei, net jei dėl to teks rinktis ekonomiškesnę grindų dangą. Šeimos, auginančios mažus vaikus ar žmonės laikantys keturkojus, paprastai didesnį dėmesį sutelkia į apdailos medžiagų patvarumą ir lengvą jų priežiūrą. Panašių pavyzdžių galima sugalvoti begalę, mat viskas priklauso nuo individualių poreikių ir prioritetų.

Detalus numatomų darbų projektas leis taupyti laiką ir lėšas

Kitas žingsnis turėtų būti detalaus darbų plano parengimas. Net jei ketinate tik perdažyti sienas, skirkite laiko tiksliam jų ploto apskaičiavimui – tuomet žinosite reikiamą dažų kiekį ir taip išvengsite pinigų švaistymo, įsigijus per daug medžiagų, arba laiko gaišimo, jei teks važiuoti papildomai įsigyti dažų ar kitų reikmenų.

Atliekant kapitalinį remontą arba įsirengiant naujus namus reikės keleto projektų. Iš anksto apgalvoti ir detaliai parengti elektros instaliacijos, apšvietimo bei santechnikos planai apsaugos nuo brangiai kainuojančių klaidų bei nesusikalbėjimų su darbus vykdančiais meistrais. Tokie planai būtini ir tuo atveju, jei visus ar dalį darbų atliksite savo jėgomis. „Daugmaž čia“ – netinkama vieta nei rozetėms, nei šviestuvams, nei vandens įvadui. Darbų eigoje atsirandantys tokie klausimai, kaip „kuriame aukštyje įrengti vietą rozetei ar išvesti laidus“, paprastai sprendžiami skubotai, labiau paisant momentinio patogumo atlikti darbą ir neįsigilinus į visumą.

Verta apsvarstyti galimybę apšvietimo, elektros ir santechnikos įvadų planų sudarymą patikėti profesionaliam dizaineriui. Tokios paslaugos, suprantama, turi savo kainą. Vis tik, derėtų nepamiršti, kad būsto atnaujinimas yra ilgalaikis projektas, ir su įgyvendintais sprendimais teks gyventi ne vienerius metus. Be to, jūsų laikas taip pat turi savo kainą, todėl objektyviai įvertinkite, ar tikrai turėsite pakankamai laisvo laiko bei įgūdžių dirbti su programomis, sudarant tikslius ir aiškius planus, kuriais meistrai galėtų naudotis be papildomų paaiškinimų ir be nesusipratimų rizikos.

Remonto darbų sąmata užtikrina finansinį saugumą

Gyvenimiška patirtis byloja, kad remonto darbai dažniausiai kainuoja ženkliai daugiau nei planuota. Išties, pradedant kapitalinį remontą sunku iš anksto numatyti visus iššūkius, su kuriais teks susidurti. Ypač daug siurprizų pažeria senos statybos namai, kuriuose bet kuriame remonto etape gali paaiškėti, kad probleminių vietų yra daugiau, nei tikėtasi: nesaugi elektros instaliacija, daugiau nei tikėtasi surūdiję vamzdžiai, itin nelygios sienos ir pan. Prie ne visuomet prognozuojamų darbų virtinės prisideda galima rizika, jog pabrangs medžiagos ar meistrų paslaugos.

Net jei tikimybė sudaryti tikslią remonto darbų sąmatą yra tolygi laimėjimui loterijoje, visai neplanuoti išlaidų – tikrai nėra tinkama alternatyva. Sprendimas daryti remontą tol, kol pasibaigs pinigai, gali pateikti labai nemalonių staigmenų, kai lėšų pritrūksta proceso viduryje, o darbų sustabdymas reikštų ne tik nepatogumus, bet ir didesnes išlaidas vėliau atnaujinant darbus.

Žinant preliminarų remonto biudžetą, tikrai verta apsvarstyti galimus papildomus finansavimo šaltinius. Kosmetinio remonto darbų biudžetas paprastai neviršija keleto tūkstančių eurų. Kapitalinio remonto arba būsto įsirengimo darbų kaina dažniausiai skaičiuojama pagal plotą – kiek eurų kainuos vienas kvadratinis metras. Paprastai, priklausomai nuo atliekamo remonto tipo bei būsto būklės, vidutinio ploto buto kapitaliniams remontui gali tekti išleisti nuo 2 iki 20 tūkst. eurų.

Sudarant sąmatą svarbu išlaikyti balansą tarp poreikių ir galimybių. Drąsiai svajoti ir stengtis savo norus įgyvendinti – būtina. Tačiau kartais tai gali gerokai pranokti finansines jūsų galimybes, tad dalį sumanymų gali tekti atidėti ateičiai. Kita vertus, būna situacijų, kuomet šykštus moka du kartus. Juk vėliau tikrai nesinorės grįžti prie santechnikos mazgų tvarkymo ar keisti netvarkingai išvedžiotą elektros instaliaciją, be kita ko, tai gali būti ir gana komplikuota.

Skaičiuojant, kiek lėšų galite skirti remontui, verta įtraukti ne tik šiam tikslui skirtas santaupas, bet ir sumą, kurią per mėnesį galite skirti nuo gaunamų pajamų. Jei net būtinų ir neatidėliotinų darbų kainos pranoksta jūsų finansines galimybes, verta apsvarstyti vartojimo paskolos paėmimo variantą. Bigbank teikia vartojimo paskolas būsto remontui be užstato ir be pradinio įnašo. Suprantama, geriausia remonto darbų finansavimu pasirūpinti iš anksto, tačiau įvykus netikėtiems pasikeitimams lanksti ir operatyvi Bigbank paskolų teikimo tvarka leis gauti reikiamą pinigų sumą per keletą dienų ir sklandžiai tęsti darbus.

Bigbank būsto remontui teikiamas kreditas gali būti nuo 3 500 iki 30 000 Eur dydžio. Grąžinimo terminą lengva pasirinkti pagal paskolos dydį ir savo finansines galimybes grąžinti kreditą, nes vartojimo paskolos būsto remontui išduodamos nuo 6 iki 144 mėnesių laikotarpiui. Išbandykite, o jei atsiras galimybė pinigus grąžinti anksčiau, arba jei paskolos sąlygos netenkins, galėsite pasinaudoti 60 dienų nemokamo grąžinimo garantija – paskolą per 60 dienų grąžinsite be jokio pabrangimo!