Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|Paskolų refinansavimas. Į ką derėtų atkreipti dėmesį?

Paskolų refinansavimas. Į ką derėtų atkreipti dėmesį?

Refinansavimo paslauga sparčiai populiarėja, vis tik, vartotojai dažnai dar stokoja žinių apie šį finansinį instrumentą. Refinasavimas gali padėti suvaldyti sudėtingas finansines situacijas bei užtikrinti didesnį komfortą, planuojant asmeninį bei šeimos biudžetą. Tiesa, verta nepamiršti, kad šią, kaip ir visas finansavimo paslaugas, derėtų rinktis tik dėmesingai įvertinus jos sąlygas bei savo poreikius ir galimybes. Pateiksime „Bigbank“ specialistų įžvalgas, kokias problemas gali padėti išspręsti paskolų refinansavimas bei į ką svarbu atkreipti dėmesį prieš pasirašant šios paslaugos sutartį.

Refinansavimas – patogus būdas valdyti finansinius įsipareigojimus

Refinansavimo paslauga skirta žmonėms, kurie turi greitųjų kreditų bei vartojimo paskolų sutarčių ir nori visus savo finansinius įsipareigojimus valdyti efektyviau. Paprastai tariant, refinansavimas yra paskola, kuri padengia jau turimas paskolas ir palengvina jų grąžinimo procesą.

Imant kreditą ne visada įmanoma numatyti finansinės situacijos pasikeitimus, dėl kurių mėnesinės įmokos tampa nepakeliama našta. Skirtingas turimų paskolų įmokų laikas bei nevienodos grąžinimo sąlygos gali įnešti dar daugiau streso ir painiavos, siekiant suvaldyti sudėtingą situaciją. Tokiu atveju asmeninių finansų valdymas tampa tikru iššūkiu, mat net ir nedidelis paskolos įmokos uždelsimas tik pablogina finansinę situaciją. Juolab, už kiekvieną paskolą mokant susikaupusius delspinigius bei vėlavimo baudas gali susidaryti išties didelės pinigų sumos. Dėl tokių išlaidų grąžinti skolas tampa dar sudėtingiau. Paskolos termino atidėjimas taip pat ne visada yra priimtinas pasirinkimas, mat už jį dažnai būna nustatytas papildomas mokestis.

Paskolų refinansavimas gali tapti efektyviu įrankiu, padedančiu spręsti finansines problemas. Iš skirtingų kredito įstaigų paimtas paskolas pavedus valdyti refinansuotojui, jos yra sujungiamos į vieną paskolą. Tokiu būdu ne tik palengvinamas paskolų valdymas, bet ir sudaromos palankesnės paskolos grąžinimo sąlygos – gali būti pakeistas mėnesinė įmokos dydis, pakoreguotas terminas, sudėliojamas patogesnis įmokų pervedimo grafikas.

Paskolų refinansavimo naudos:

  • Galimybė sumažinti mėnesines paskolų grąžinimo įmokas.
  • Galimybė keisti paskolos grąžinimo terminą.
  • Galimybė sumažinti turimų paskolų palūkanų dydį.
  • Paprastesnis paskolų valdymas.
  • Patogesnis paskolos įmokų mokėjimo grafikas.
  • Lengvesnis asmeninių finansų tvarkymas.
  • Padeda nesugadinti asmeninės kredito istorijos.

Kam suteikiama paskolų refinansavimo paslauga?

Kaip ir teikiant bet kurias kitas finansines paslaugas, paskolų refinansavimu gali pasinaudoti vartotojai, kurie atitinka kredito davėjų nustatytas sąlygas. „Bigbank“ refinansavimas gali būti suteiktas asmenims, turintiems paskolą kitoje kredito įstaigoje, kurie turi galiojantį Lietuvos Respublikos pasą arba nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje. Taip pat deklaruota gyvenamoji vieta yra Lietuvoje. Turimi finansiniai įsipareigojimai turi būti mokami laiku, nėra pradelstų mokėjimų ir įsiskolinimų. Taip pat reikalingas 4 mėn. darbo stažas.

Kokios paskolos gali būti refinansuojamos?

Refinansavimo paslauga yra patogi tuo, kad į vieną sujungia paskolas, paimtas iš skirtingų kreditorių. „Bigbank“ refinansuoja paskolas, suteiktas kituose bankuose, kredito unijose, greitųjų kreditų bendrovėse bei tarpusavio skolinimo platformose. Tai reiškia, kad pasirašę refinansavimo sutartį turėsite įsipareigojimų tik „Bigbank“, net jei turimas greitasis kreditas ir vartojimo paskola buvo paimti iš skirtingų kreditorių. Svarbu, kad refinansuojama suma būtų iki 25 000 Eur.

Kada geriausia kreiptis dėl paskolų refinansavimo?

Apie galimybę pasinaudoti refinansavimo paslauga verta pagalvoti vos tik pastebėjus, kad kyla keblumų grąžinant bei valdant turimas paskolas ir greituosius kreditus. Geriausia pradėti ieškoti refinansavimo sprendimų ankščiau, nei atsiras pradelstų mokėjimų. Akivaizdu, kad kaupiantis delspinigiams skolos aptarnavimas tampa vis brangesnis.

Laiku nesumokėjus numatytų paskolos įmokų ne tik patirsite didesnių išlaidų, bet ir rizikuojate susigadinti kredito reitingą, kuris yra be galo svarbus siekiant pasiskolinti geresnėmis sąlygomis. Bloga kredito istorija, be abejo, lems ir prastesnes refinansavimo sąlygas bei aukštesnes palūkanas. Taigi, laiku priimtas sprendimas dėl paskolų refinansavimo leis išvengti didesnių išlaidų ir kur kas lengviau įveikti finansinius sunkumus.

Įvertinkite refinansavimo sąlygas

Svarbiausios sąlygos, kurios gali palengvinti finansinių įsipareigojimų vykdymą, yra paskolos kaina, mėnesinės įmokos dydis ir paskolos grąžinimo terminas.

Refinansavimo kaina

Siekiant įvertinti refinansavimo naudą, svarbu tiksliai žinoti, kokia yra turimų paskolų kaina, kad ją būtų galima palyginti su refinansavimo kaštais. Ne visada paprasta apskaičiuoti tikslią kiekvienos paskolos kainą, nes ją sudaro ne tik palūkanos, bet ir įvairūs sutarties sudarymo, administravimo ir kiti mokesčiai. Dėl šios priežasties Lietuvos bankas visus kredito teikėjus yra įpareigojęs nurodyti bendrą vartojimo kredito kainos metinę normą (BVKKMN). BVKKMN rodiklis yra bendra vartojimo kredito kaina, išreikšta metiniu procentų dydžiu.

Išsirinkti palankiausias refinansavimo sąlygas padės jūsų pasiūlyme pateikto BVKKMN rodiklio palyginimas su kitų kredito įstaigų pateiktais pasiūlymais.

Mėnesinės paskolos įmokos dydis

Siekiant sėkmingai vykdyti turimus finansinius įsipareigojimus labai aktualus yra ir mėnesinės įmokos dydis. Preliminarią mėnesinę įmoką paprasta sužinoti pasinaudojus internetine refinansavimo skaičiuokle. Verta prisiminti, kad jos skaičiai nebūtinai sutaps su gautu konkrečiu pasiūlymu, nes jį rengiant atsižvelgiama į jūsų kredito istoriją bei kitas individualias sąlygas.

Paskolos terminas

„Bigbank“ refinansuoja paskolas iki 25 000 Eur iki 72 mėnesių laikotarpiui. Suprantama, kuo trumpesnis paskolos laikotarpis, tuo mažesnė jos kaina. Vis tik, verta labai apdairiai vertinti savo galimybes laiku sumokėti didesnes mėnesines įmokas. Lietuvos bankas nurodo, kad asmens finansiniai įsipareigojimai kredito davėjams neturėtų viršyti 40 proc. visų gaunamų pajamų.  

Prieš pasirašant refinansavimo sutartį verta atlikti „namų darbus“

Paskolų refinansavimo sutarties pasirašymas yra atsakingas finansinis įsipareigojimas, kurį derėtų prisiimti tik dėmesingai įvertinus tiek sutarties sąlygas, tiek asmeninę finansinę situaciją.

Priimant sprendimą dėl paskolų refinansavimo svarbu:

  • Įsigilinti į turimų paskolų sutartis.
  • Gauti bent keletą skirtingų refinansavimo pasiūlymų.
  • Prieš pasirašant refinansavimo sutartį, dėmesingai išnagrinėti jos sąlygas.
  • Įvertinti savo galimybes vykdyti finansinius įsipareigojimus.
  • Susidaryti asmeninių finansų planą, užtikrinantį, kad išlaidos neviršys pajamų.

Paskolų refinansavimas yra tik vienas iš įrankių, kuris gali prisidėti prie finansinės sėkmės. Vis tik, skuboti sprendimai gali nuvilti ir padaryti daugiau žalos, nei naudos. Būtent todėl svarbu priimti argumentuotus sprendimus. Prieš ieškant tinkamo refinansavimo pasiūlymo būtina įsigilinti į turimų paskolų sutartis. Ne mažiau svarbu, gavus priimtiną pasiūlymą, refinansavimo sutartį pasirašyti tik atidžiai ją perskaičius ir susipažinus su jos sąlygomis. Esant net menkiausiam neaiškumui, būtinai kreipkitės į „Bigbank“ specialistus, kurie mielai atsakys į visus rūpimus klausimus.

Verta paminėti, kad klientui palankios refinansavimo sutarties sąlygos yra ne mažiau svarbios, nei asmens atsakingumas vykdant savo finansinius įsipareigojimus. Dar prieš pasirašant refinansavimo sutartį rekomenduojame atlikti „namų darbus“ ir susidaryti asmeninių finansų planą, kuriame numatytos pajamos bei svarbiausios išlaidos. Toks planas padės tinkamai įvertinti savo įsipareigojimus ir užtikrinti finansinį saugumą stebint, kad išlaidos neviršytų gaunamų pajamų.