Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|Patarimai planuojantiems imti paskolą

Patarimai planuojantiems imti paskolą

Galimybė greitai ir nebrangiai pasiskolinti prisideda prie patogesnio gyvenimo bei suteikia saugumo jausmą net sudėtingose situacijose. Vis tik, dalis vartotojų dar gana atsargiai vertina savo galimybes skolintis, nes nerimauja dėl paskolos kainos arba dvejoja, ar tikrai pavyks paskolą grąžinti laiku. Išties, į skolinimąsi reikia žiūrėti atsakingai ir vengti spontaniškų sprendimų. Bigbank komanda rekomenduoja, kokius namų darbus derėtų atlikti prieš imant paskolą, kad ji padėtų gyventi patogiau ir netaptų varžančiu finansiniu įsipareigojimu.

Tiksliai žinokite, kokio dydžio paskola reikalinga

Pats pirmasis žingsnis imant kreditą yra tikslus įsivardinimas, kokio dydžio pinigų suma jums reikalinga konkrečiam tikslui pasiekti. Kartais norint įsigyti automobilį, atnaujinti ar įsirengti namus, apmokėti medicinines paslaugas ir daugeliu kitų atvejų ieškant papildomų finansavimo šaltinių laikomasi nuostatos „kuo daugiau, tuo geriau“. Tai ydingas požiūris, kuris signalizuoja apie atsainų požiūrį į asmeninių finansų valdymą.

Priimant atsakingą sprendimą svarbu žinoti ne tik, kokiam tikslui reikalinga paskola, bet ir tikslią pinigų sumą, kuri leis pasiekti užsibrėžtus tikslus. Taigi, jei norite įsigyti automobilį, derėtų žinoti, kokio modelio ieškote bei kokie turėtų būti jo kainos rėžiai. Planuojant buto remontą, vėlgi, reiktų žinoti numatomus darbus bei jų sąmatą. Tie patys principai galioja ir norint paimti vartojimo kreditą bet kuriam brangesniam pirkiniui ar paslaugai įsigyti.

Aiškiai įsivardinus savo tikslus, lūkesčius bei papildomo finansavimo poreikį bus ženkliai paprasčiau tai palyginti su galimybėmis pasiskolinti. Kiekvieno tipo paskola turi savo minimalios bei maksimalios sumos ribas. Pavyzdžiui, Bigbank paskola automobiliui įsigyti gali būti nuo 1 000 iki 30 000 eurų, o paskolos būsto remontui minimali suma yra 3 500 eurų. Dėl suprantamų priežasčių, Bigbank būsto paskolos ribos gerokai didesnės – nuo 25 000 iki 500 000 eurų.

Paskolos terminas ir mėnesinės įmokos dydis – svarbūs aspektai

Atsakingai planuojant asmeninius finansus, svarbu adekvačiai įvertinti savo galimybes vykdyti įsipareigojimus. Lietuvos bankas nurodo, kad visi asmens finansiniai įsipareigojimai neturėtų viršyti 40 proc. jo pajamų. Koks mėnesinės įmokos dydis yra priimtinas, sužinosite planuojamos paskolos įmoką pridėję prie kitų, jau turimų arba planuojamų finansinių įsipareigojimų. Gautą sumą atėmus iš pajamų žinosite, ar pakankamai lėšų lieka pragyvenimui bei kitoms reikmėms.

Apgalvotai pasirinktas paskolos terminas leis lengvai grąžinti kreditą, nejaučiant jokio nerimo dėl savo finansinio stabilumo. Priimdami sprendimą, per kokį terminą ketinate grąžinti paskolą, atsakingai įvertinkite, koks mėnesinės įmokos dydis yra optimalus. Tai paprasta padaryti pasinaudojant Bigbank paskolų skaičiuoklėmis. Šis patogus įrankis, keičiant paskolos sumą bei grąžinimo terminą, akimirksniu suskaičiuoja mėnesinės įmokos dydį.

Ieškokite palankiausių skolinimosi sąlygų

Daugelio kredituojančių įmonių internetinėse svetainėse pateikiamos preliminarios paskolų sąlygos, kurios gali skirtis nuo individualių pasiūlymų. Kiekvienu atveju paskolos sąlygas lemia daugelis faktorių – skolinimosi istorija, lojalumas bei kitos individualios aplinkybės. Būtent todėl svarbu lyginti ne apibendrintas paskolų sąlygas, o gautus individualius pasiūlymus.

Paraišką Bigbank paskolai paprasta užpildyti internetu, o automatinis paskolos sprendimas dažniausiai gaunamas greičiau kaip per 5 minutes. Taigi sužinoti sprendimą dėl paskolos gavimo ir sąlygų dažniausiu atveju užtruks mažiau, nei pusvalandį.

Ieškant pigiausio kredito, dažnai sutelkiamas dėmesys į palūkanų dydį. Vis tik, verta prisiminti, kad paskolos kainą sudaro ne tik palūkanos, bet ir sutarties sudarymo, mėnesinis administravimo bei kiti galimi mokesčiai. Tikrai nebūtina pasižymėti išskirtiniais matematiniais gabumais, kad tiksliai įvertintumėte bendrą paskolos kainą. Lietuvoje kiekvienas kredito teikėjas privalo nurodyti tikrąją vartojimo paskolos kainą, o taip pat bendrą kredito kainos metinę normą (BKKMN), kuri išreiškiama metiniu procentų dydžiu. Bene paprasčiausia palyginti bendrą sumokamą sumą, nurodančią, kiek pinigų iš viso sumokėsite kreditoriui.

Dėmesingai skaitykite paskolos sutartį

Paskolos sutartį pasirašykite tik dėmesingai ją perskaitę. Bigbank paskolos sutartį galite saugiai ir patogiai pasirašyti internetu. Tai leidžia valdyti savo laiką bei jums patogiu metu atidžiai išnagrinėti sutartyje numatytas paskolos sąlygas. Skirkite tam pakankamai laiko, o kilus klausimams, nedvejodami kreipkitės į vadybininką. Profesionalūs ir paslaugūs Bigbank konsultantai suprantamai paaiškins visus dalykus, kurie gali kelti dvejonių.

Atsakingas asmeninių finansų planavimas – svarbiausias raktas į sėkmę

Greitai už priimtiną kainą gauta paskola padės rasti išeitį sudėtingose situacijose bei užsitikrinti komfortą. Vis tik, siekiant finansinio stabilumo svarbu ne tik pavieniai atsakingai priimti sprendimai, bet ir nuolatinis dėmesys pajamų bei išlaidų balanso išlaikymui. Apdairu planuoti ne tik stambesnius pirkinius, bet ir kiekvieno mėnesio ar savaitės išlaidas maistui, būsto išlaikymui, pramogoms bei kitoms reikmėms.

Atsiradus galimybei grąžinti kreditą ankščiau, būtinai pasinaudokite šia proga – Bigbank paskolą galite grąžinti per 60 dienų be jokio pabrangimo. Tiesa, ši garantija negalioja NT paskoloms, verslo paskoloms, bei susieto vartojimo paskoloms (Bigbank pirkimas išsimokėtinai). Taip pat  reikėtų įsidėmėti, jog svarbu atvirai bendrauti su kreditoriumi, kai iškilus netikėtoms problemoms nėra galimybių laiku mokėti paskolos mėnesinių įmokų. Rekomenduojama į kreditorių kreiptis ne tuomet, kai jau vėluojama sumokėti įmoką, tačiau iš karto, kai tik susiduriama su problema. Ne retu atveju, tai gali padėti išsaugoti gerą asmeninį kredito reitingą