Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|Pirmąjį šių metų ketvirtį Bigbank augo daugiau nei 10 %

Pirmąjį šių metų ketvirtį Bigbank augo daugiau nei 10 %

Bigbank Grupė pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 6,4 mln. eurų pelno, o banko turto apimtis per ketvirtį padidėjo beveik 1,3 mlrd. eurų, t. y. 10,3 proc. Taip pat buvo peržengta 1 mlrd. eurų riba tiek išduotų paskolų, tiek gautų indėlių dalyje.

Pasak Bigbank valdybos pirmininko Martin Länts, pirmąjį ketvirtį bankas stabiliai augo, karas Ukrainoje neturėjo didelės įtakos veiklai, o grupės finansiniai rezultatai buvo puikūs. "Karo pradžia, suprantama, sukrėtė vartotojų elgseną, tačiau momentinis nestabilumas praėjo. Taip pat mūsų paskolų portfelyje nėra jokio reikšmingo turto, kuriam įtakos turėtų Rusija, Baltarusija ar Ukraina", - dabartinę situaciją komentavo M. Länts.

Pasak M. Länts, 2022 m. pirmąjį ketvirtį Bigbank rezultatams reikšmingiausi pasiekimai buvo išduotų paskolų ir gautų indėlių apimčių augimas. Ketvirčio pabaigoje abi šios sumos viršijo vieną milijardą eurų ir, palyginti su metų pradžia, padidėjo atitinkamai 12,1 proc. ir 13,1 proc.. "Ketvirčio rezultatai tik dar kartą patvirtino, kad Bigbank yra efektyvus ir gerai valdomas bankas - mūsų grynosios palūkanų pajamos pirmąjį ketvirtį per metus padidėjo 21 proc., o laikotarpio pelnas - 10,6 proc.", - pridūrė jis.

Banko indėlių portfelio apimties augimui įtakos turėjo nuo kovo mėn. Bulgarijos rinkoje pradėta teikti indėlių paslauga ir tai, kad Bigbank padidino indėlių palūkanų normas Estijoje ir dabar siūlo geriausias palūkanas šalies bankų indėlių rinkoje. Kalbant apie būsto paskolas, kovo mėn. buvo pasiektas visų laikų rekordas tiek Estijoje, tiek Latvijoje, o Grupė pasiekė geriausius pirmojo ketvirčio pardavimo rezultatus visose šalyse, kuriose teikiamos būsto paskolos (Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje). Bendra Baltijos šalyse banko išduotų būsto paskolų suma pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo 344 proc., o palyginti su ankstesniu ketvirčiu - 22 proc..

Estijoje bankas išdavė rekordiškai daug būsto paskolų pagal specialųjį grafiką, kai pagrindinės paskolos dalies grąžinimą galima atidėti keleriems metams. Būsto pirkėjų susidomėjimas specialiuoju grafiku buvo ypač didelis tiek dėl kylančios infliacijos, tiek dėl Bigbank sprendimo panaikinti paraiškų teikimo apribojimus - paskolos nebėra ribojamos tik poroms su vaikais, o yra prieinamos visiems.

Pirmąjį šių metų ketvirtį Bigbank verslo bankininkystės paskolų ir lizingo portfelis padidėjo 4,3 karto - 219,4 mln. eurų (+330 proc.), palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Augimas apėmė visas tris Baltijos šalis. Grupės finansuojamų įmonių kreditų portfelis padidėjo 25 proc. ir 2022 m. kovo 31 d. sudarė 285,8 mln. eurų.

Daugiau nei pusė verslo paskolų portfelio buvo išduota Estijoje, o likusi dalis - Lietuvoje ir Latvijoje. Pirmąjį ketvirtį didžiausią kreditų portfelio augimo dalį sudarė paskolos komercinio nekilnojamojo turto bei žemės ūkio ir miškininkystės sektoriuose. Įmonių lizingo automobiliams ir įrangai klientų skaičius pirmąjį ketvirtį padidėjo 32 proc., o sparčiausiai augo Lietuvos rinkoje.