Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Moody's“ skyrė investicinio lygio reitingą bankui Bigbank

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Moody's“ skyrė investicinio lygio reitingą bankui Bigbank

Bigbank buvo įvertintas „Moody's Investors Service“ ir gavo Baa3 ilgalaikių indėlių reitingą užsienio ir vietos valiutomis bei Prime-3 trumpalaikių indėlių reitingą užsienio ir vietos valiutomis. „Moody's“ reitingų agentūros teigimu, patvirtintų reitingų perspektyva yra stabili.

Pasak Bigbank valdybos pirmininko Martin Lants, pastaraisiais metais bankas labai sparčiai augo, tad ir toliau ketina tokiais pat tempais didinti savo veiklos apimtis.

„Moody's“ suteiktas investicinio lygio reitingas yra Bigbank verslo modelio ir portfelio kokybės garantas mūsų investuotojams ir partneriams“, – pažymėjo M. Lants.

Rolando Norvilo, Bigbank Lietuvos filialo vadovo teigimu, naujausi reitingai suteikia gerą pagrindą tolimesniam sparčiam banko augimui, diegiant naujus produktus savo klientams.

„Per 30 veiklos metų tapome banku, galinčiu pasiūlyti įvairius finansinius įrankius tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims“, – sako jis.

„Moody's“ ataskaitoje pažymima, kad Bigbank yra stipri ir finansiškai stabili įmonė, tačiau spartus augimas 2021 m., kai paskolų portfelis išaugo 53 proc. per metus, gali sukelti problemų esant silpnai makroekonominei aplinkai. Didelė banko kapitalizacija ir gera paskolų portfelio grąža yra pagrindinės banko stiprybės palaikančios „Bigbank“ augimo strategiją.

„Moody's“ teigimu, Bigbank ilgalaikių indėlių reitingų perspektyva yra stabili, nes bankas ir toliau ateinančius 12–18 mėnesių sparčiai augins paskolų portfelį. Dėl to gali sumažėti kapitalizacija ir padidėti turto rizika, tačiau reitingų agentūra mano, kad bankas sugebės įveikti šiuos iššūkius.

„Moody's“ priskirti reitingai bankui Bigbank:

- ilgalaikių ir trumpalaikių sandorio šalių rizikos vertinimas Baa1(cr) ir P-2(cr);

- ilgalaikis ir trumpalaikis sandorio šalies rizikos reitingas (CRR) Baa1 ir P-2;

- ilgalaikių indėlių reitingas Baa3;

- trumpalaikių indėlių reitingas Prime-3;

- koreguotas bazinis kredito vertinimas ba1;

- bazinis kredito vertinimas, ba1.

Kredito reitingas – tai rodiklis, parodantis investuotojams skolininko gebėjimus vykdyti savo finansinius įsipareigojimus. Aukštas kredito reitingas rodo mažesnę riziką, kad skolininkas (emitentas) nevykdys įsipareigojimų ir atitinkamai leidžia taikyti mažesnę skolinimosi kainą.

Su "Moody's" ataskaita galite susipažinti čia