Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|2021 metų rezultatai: Bigbank turtas augo 52 %, o pelnas - 69 %

2021 metų rezultatai: Bigbank turtas augo 52 %, o pelnas - 69 %

Remiantis neaudituotais 2021 m. finansiniais rezultatais, Bigbank Grupės turtas per metus augo 52 proc. - iki 1,15 mlrd. eurų. Tai lėmė būsto ir verslo kreditavimas tiek Estijoje, tiek kitose šalyse, kuriose Bigbank vykdo veiklą. Bendrasis metų pelnas augo 69 proc. iki 35,8 mln. eurų.

Komentuodamas 2021 m. rezultatus, Bigbank valdybos pirmininkas Martin Länts teigė: „Mūsų strategija – sudaryti konkurenciją kitiems bankams vartojimo paskolų, būsto paskolų ir verslo paskolų segmente. Šią strategiją įgyvendiname jau devyniose šalyse. Bigbank specializuojasi paskolų srityje, todėl siūlome patrauklias paskolų sąlygas - tai rodo ir nuolatinis mūsų rinkos dalies augimas. O didelė nuosavo kapitalo grąža tik patvirtina, jog tai darome labai efektyviai. “

M. Länts pridūrė, jog, lyginant su universaliaisiais bankais, Bigbank sąnaudos yra nedidelės. Kokybiškas paskolų portfelis ir aukštesnis nei vidutinis klientų mokumas lemia nedidelius paskolų nuostolius. „Taip pat, neturime didelio ir brangiai kainuojančio klientų aptarnavimo padalinių tinklo ir jau daugelį metų orientuojamės į skaitmeninį paslaugų teikimą, naudodami mūsų sukurtą banko informacinę sistemą „Nest“.“

Prie Bigbank pajamų augimo prisidėjo ir sparčiai augantis būsto paskolų portfelis. Būsto paskolas privatiems klientams Bigbank siūlo Estijoje ir nuo 2021 metų - Lietuvoje ir Latvijoje. Pernai metais Lietuvoje pradėtas teikti ir automobilių lizingas privatiems klientams.

M. Länts teigimu, didžiausią indėlį į Grupės veiklos rezultatus įnešė verslo paskolų skyrius, kuris sugebėjo pasiūlyti verslui tinkamas paskolų sąlygas ir būti geru finansiniu partneriu daugeliui įmonių Baltijos šalyse. Verslo paskolų ir lizingo pardavimai Bigbank augo 158 proc. 2021 m., - tai beveik šešis kartus sparčiau nei Estijos rinka. Bendrasis Grupės paskolų verslui ir lizingo portfelis per metus augo 269 proc., o verslo paskolos maksimali finansuojama suma buvo padidintas iki 30 mln. eurų. Svarbiausia praėjusių metų naujovė - pradėta teikti paskola žemės ūkio paskirties ir miško žemei Estijoje ir Latvijoje.

Praėjusiais metais Bigbank tarptautinę plėtrą vainikavo filialo Bulgarijoje atidarymas ir pradėtos teikti vartojimo paskolos šioje šalyje. Šiandien Bigbank yra vienintelis visiškai skaitmeninis bankas Bulgarijoje. „Nepaisant mūsų 30 metų istorijos, technologiškai esame labai modernus bankas. Nesiekiame daryti visko, bet tai, ką darome, - darome labai gerai“, - apibendrino Bigbank valdybos pirmininkas Martin Länts.