Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|„Bigbank“ suteikė 17,5 milijonų paskolą naujam prekybos parkui Molėtų plente

„Bigbank“ suteikė 17,5 milijonų paskolą naujam prekybos parkui Molėtų plente

Estijos kapitalo bankas „Bigbank“ suteikė 17,5 mln. eurų paskolą „VPH“ įmonių grupei priklausančiai bendrovei UAB ,,Vilniaus projektai 2”, vystančiai prekybos parką ,,Una” sostinės Molėtų plente. Naujos kartos prekybos parkas, kurio statybos darbai jau įsibėgėjo, duris lankytojams atvers 2023 m. pirmoje pusėje.

Naujos kartos U raidės formos prekybos parkas bus daugiau kaip 16 000 kv. m ploto, jame veiks maisto prekių parduotuvė, statybos, remonto ir buities prekių centras bei apie 20 kitų didžiųjų ir smulkiųjų parduotuvių bei paslaugų teikimo vietų. Anot Luko Akucevičiaus, „Bigbank“ verslo paskolų projektų vadovo, tai vienas didesnių banko finansuotų komercinio NT projektų.

„Komercinės paskirties NT objektų plėtra yra svarbi kiekvieno miesto augimui ir jo žmonėms. Naujasis prekybos parkas Vilniaus pakraštyje, tikime, daug geriau atlieps tiek šalia įsikūrusių, tiek į ar iš Vilniaus važiuojančių gyventojų poreikius, o ilgametė vystytojo patirtis ir žinios neleidžia abejoti projekto sėkme“, – sako „Bigbank“ atstovas.

Prekybos parkas ,,Una”turės A++ klasės energinio naudingumo sertifikatą – pastarąjį Lietuvoje turi tik kelios dešimtysįvairios paskirties pastatų. UAB ,,Vilniaus projektai 2” direktorius Artūras Šukys pažymi, kad projektas pasižymėsdraugiškumu aplinkai ir žmogui.

„Tai bus visiškai kitoks prekybos centras, išsiskirsiantis architektūrine duokle aplinkai ir žmogui. Naudosimeorganiškas medžiagas, atitinkamas bus ir interjeras, o sklype buvę medžiai, trukdysiantys naujam statiniui, jau persodinti įkitą sklypo vietą. Taip pat bus apželdinta pastato dalis, į kurią nukreipti šalia esančių daugiabučių langai, taip siekiant išlaikyti kuo žalesnę aplinką“, – pasakoja būsimo prekybos parko Molėtų plente vystytojas.

Banko „Bigbank“ bendradarbiavimo sutartis teikti paskolą (NT) plėtros grupei „VPH“ pasirašyta šių metų kovą. Baltijosšalyse, Švedijoje, Suomijoje ir Bulgarijoje veikiančio banko „Bigbank“ 32,9 proc. paskolų sudaro paskolos klientamsLietuvoje, antroje didžiausioje rinkoje. Paskolų portfelis Lietuvoje po pirmojo šių metų pusmečio sudarė 366 mln. eurų.

VPH“ grupės Lietuvoje išvystyti projektai apima „Nordika prekybos slėnis“ prekybos centrą ir pirmąją „Decathlon“ parduotuvę Baltijos šalyse, įsikūrusius šalia IKEA parduotuvės Vilniuje, Prekybos parką Liepų 81 Klaipėdoje bei daug kitų komercinio nekilnojamojo turto objektų Baltijos šalyse.